Mal Ayrılığı Sözleşmesi Örneğini Bekenbey Legal Hukuk Büromuza danışarak yaptırabilir ve en ince ayrıntısına kadar firmamızdan bilgi alabilirsiniz. Eşler arasındaki mal rejimi Türk Medeni Kanununun dördüncü bölümünde; * Yasal mal rejimi ( m.202) * Mal rejimi sözleşmesinin içeriği (m.203) * Sözleşme ehliyeti (m.204) * Sözleşmenin şekli (m.205) * Paylaşmalı mal ayrılığında yönetim, yararlanma ve tasarruf (m.244) * Mal ortaklığı (m.256 vd.) şeklinde düzenlenmiştir.
MAL AYRILIĞI SÖZLEŞMESİ
……………………………ile ………………………arasında yapılan …./…./…./ tarihli evlilik nedeniyle, taraflar Türk Medeni Kanununun verdiği yetkiyle evlenme tarihinden geçerli olmak üzere mal ayrılığı rejimini kabul ettiklerini aşağıda belirtilen kanuni sınırlar içerisinde beyan etmişlerdir. 1- Eşlerden her biri kanuni sınırlar dahilinde, kendine ait olan kişisel mallarını yönetmek, bu mallardan yararlanmak ve tasarrufta bulunmak hakkına sahiptir. Diğer eşin bu mallar üzerinde söz hakkı yoktur.
2- Üçüncü kişilerden gelen manevi ve maddi tazminat alacakları da kişisel mallara dahildir ve diğer eşin bu alacaklar üzerinde de tasarruf hakkı yoktur. 3- Bağışlamalar ve miras hakları ile paylarında da diğer eşin herhangi bir ortak payı olmayacaktır. 4- Bir malın kendisine ait olduğunu iddia eden eş, iddiasını ispatla yükümlüdür. İspat edemezse o mal, paylı mülkiyete dahil olur. 5- Eşlerden her biri kendi borçlarından sorumludur ve diğer eşi borçlandırıcı işlemler yapamaz. 6- Evin yönetim giderleri eşlerden her birinin ortak katılımıyla sağlanır. 7- Mal rejiminin sona ermesiyle, eşlerden her biri, diğerinin zilyetliğinde olan kendine ait malı geri alabilecektir. 8-Eşlerden birinin ölümü halinde her bir eşin malı, kendi mirasçılarına geçecektir.
Bu yazı bilgilendirme amaçlı olup, hukuki tavsiye veya hukuki mütalaa niteliğinde değildir. Sözleşmeyi bir avukata yaptırmak daha sonra telafisi mümkün olmayan sorunların önüne geçecektir.
Comments